Nyhed

- EU er medskyldig i WTO-sammenbrud


Forhandlingerne i verdenshandelsorganisationen WTO brød igår sammen i Doha i Qatar og er nu suspenderet på ubestemt tid.
- Når EUs landbrugskommissær Mariann Fischer Boel giver USA skylden for sammenbrudet, så er det ikke mindst for at aflede opmærksomheden fra EUs egen rolle. Hun har nemlig ikke rent mel med i posen ved forhandlingerne, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

- EU er med sin protektionisme en af de største bremseklodser i WTO-forhandlingerne. EUs toldmure, handelspolitik og måde at skrue landbrugsstøtte sammen på forhindrer en mere retfærdig verdenshandel og er til stor skade for ikke mindst de fattige lande i verden, som bliver forhindret i at vriste sig fri af fattigdommen. Som blandt andet Dansk Industri har påpeget, så er denne konkurrenceforvridende politik heller ikke til gavn for den danske handel og økonomi, siger Ditte Staun.

- Det er tåbeligt og i strid med al fornuft, at Danmark er forhindret i at gå sammen med de progressive lande i internationale forhandlinger. Folkebevægelsen foreslår derfor, at vi vælger en frihandelsløsning med EU i stedet for at være bundet af ens handelspolitik efter allermindste fællesnævner. Dermed får vi mulighed for at indgå bedre og mere retfærdige aftaler med resten af verden samtidig med, at vi kan handle frit med EU, fastslår Ditte Staun.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:

Ditte Staun, talsperson forfor Folkebevægelsen mod EU, på mobil 25 60 62 33 eller via e-mail: ditte@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 eller via e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk