Nyhed

Nytænkning nødvendig efter WTO-sammenbruddet

Overalt mødes WTO af demonstrationer © Flickr

Selvom der er grund til at beklage sammenbruddet i forhandlingerne i Verdenshandelsorganisationen WTO, så mener Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, at sammenbruddet bør være en oplagt lejlighed til at revurdere EUs og Danmarks handelspolitik.

Søren Søndergaard siger:

- Forhandlingerne i WTO er ikke ligeberettigede forhandlinger. Der er tale om meget ulige parter, når USA og EU forhandler med blandt andre nogle af verdens allerfattigste lande.

- Det vil være en katastrofe for de fattige landes udviklingsmuligheder, hvis de efterkommer de rige landes krav og åbner deres markeder. Det vil føre til, at de fattige landes industri ville blive smadret af ulige konkurrence fra store vestlige selskaber.

- Danmarks handelspolitik administreres desværre af EU. Derfor må Danmark aktivt presse på for at EU ændrer sin handelspolitik fra at handle om "noget for noget" til i langt højere grad at handle om udvikling i de fattige lande. Hvis ikke det lykkes, må Danmark bryde med EU på det handelspolitiske område og gå solo. Verden er større end EU!

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / e-mail: ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside – www.folkebevaegelsen.dk